Молоде вино

Марка 2:18-22

(19): Ісус же промовив до них: Хіба постити можуть гості весільні, поки з ними ще є молодий? Доки мають вони молодого з собою, то постити не можуть

Ісус - це наш наречений. Він - молоде вино. Декілька людей прийшло до Ісуса зі скаргою на те, що учні фарисеїв та Івана Хрестителя постять, а Його учні - ні. Для таких людей Ісус пояснив різницю між Його Євангелієм та людською мораллю.

1. Євангелія подібна до шлюбного бенкету (19,20)

Через Євангелію Ісус запрошує нас до себе на шлюбний бенкет. Весілля - це радість та щедре частування. Коли ми з Ісусом, скарги і незадоволеність зникають. Ісус приносить задоволення в наші серця. Коли я приймаю Його, Він робить моє життя схожим на таке радісне весілля з щедрим частуванням (19). Коли я втрачаю радість, з'являються скарги і незадоволення, я повинен зі скромним серцем і покаянням шукати Ісуса і Його милості (20).

2. Євангелія подібна до нової латки (21)

Якщо старий одяг підлатати латками з нової тканини, після прання латки порвуть його. Цей метод не годиться, тому старий, дірявий одяг треба замінити новим. Євангелія Ісуса не допоможе людям, які не готові змінитися корінним чином. Якщо ми приймаємо Євангелію в наше життя, вона працює в нас до тих пір, поки повністю не змінить. Ми повинні бути готовими повністю змінитися.

3. Євангеліє подібно до молодого вина (22)

Старі бурдюки - розтягнуті і нееластичні, а молоде вино грає і розширюється. Якщо його налити в них, вони прорвуться. Євангелія Ісуса постійно працює в нас і змінює нас у нових людей. Але якщо ми не хочемо покаятися, покорятися і змінюватися по слову Бога, Євангелія не допоможе нам.

Молитва:Господь, допоможи мені щодня каятися і змінюватися по Твоєму слову.

Одне слово:Євангелія змінює наші життя

login:
password: