Зламаний заповіт

Єремія 11:1-23

(4): що його наказав був Я вашим батькам того дня, коли їх виводив із краю єгипетського, із залізного горна, говорячи: Слухайтеся Мого голосу, і робіть усе те, що Я накажу вам, і будете ви народом Моїм, а Я буду вам Богом

1. Слухайте слів заповіту оцього (1-17)

Бог спас Ізраїль з палаючої печі Єгипту і встановив з ними заповіт. Заповіт - це як шлюбна угода. Вони обіцяли виконувати Його заповіді і бути Його народом; Він обіцяв бути їх Богом і благословити їх. Тепер Бог сказав Єремії нагадати народу про іншу сторону заповіту: "Проклята та людина, що не слухає слів заповіту цього". Народ порушив заповіт. Вони в духовному значенні чинили перелюб з Ваалом. Але виявилось, що Ваал не може допомогти їм під час катастрофи. Тепер Бог не буде слухати їх, тому що вони втратили свій привілей молитись.

2. Змова проти Єремії (18-23)

Через те, що пророк правдиво передавав слово Бога, а люди не бажали покаятись, вони змовились його вбити. Він довірив свою справу Богу.

Молитва:Господи, допоможи мені бути вірним заповіту, скріпленому в Крові Ісуса. Допоможи мені молитись, говорити істину і покаятись перед Твоїм словом.

Одне слово:Бережи заповіт

login:
password: