Права вимагають відповідальності

Числа 36:1-13

(10): Як Господь наказав був Мойсеєві, так учинили Целофхадові дочки

1. Наше коліно втратить свій спадок (1-4)

П'ять дочок Целофхада отримали дозвіл Мойсея вспадкувати землю свого батька (Числа 27). Це здається справедливим. Але голови батьківських домів коліна Манасіїна побачили одну проблему. Якщо ці п'ять дочок вспадкують частину свого батька зі спадку їх коліна і якщо вони вийдуть заміж за кого-небудь з іншого коліна, то і їх спадок перейде до іншого коліна. Іноді права однієї людини вступають в суперечку з тим, що є правильним і справедливим для всієї спільноти.

2. Нехай вони виходять заміж в коліні свого батька (5-13)

Мойсей молився, і Господь вирішив цю проблему. Він наказав цим дівчатам вийти заміж за чоловіків з їхньго коліна. Вони прийняли Божий напрямок і вийшли заміж за своїх двоюрідних братів по лінії свого батька. Шлюб належить Богу. Він повинен приносити радість і підбадьорювати Божих людей, так само як і наречених. Шлюб, що довірений волі Бога є благословенним. Він укріпляє і підбадьорює Божий народ.

Молитва: Господь, допоможи Твоїм людям довіряти Тобі в питанні створення сім'ї, щоб вони могли жити під Твоїм благословенням і бути благословенними

Одне слово: Вони зробили, як наказав Господь

login:
password: