Надійся на Господа всім своїм серцем

Приповісті 3:1-10

(5,6): Усім серцем надійся на Бога а не підносься своєю мудрістю. На всіх своїх дорогах пізнавай її, щоб вона випростовувала твої дороги, і нога твоя не споткнулася

1. Бережи Божі заповіді в своєму серці (1-6)

Як нам знайти і не загубити Божу благодать? Соломон каже, що, якщо ми приймемо Божі заповіді, заховаємо їх у своєму серці і будемо керуватися ними в повсякденному житті, то вони принесуть нам довгі роки життя в мирі і в благодаті Бога. Що це за заповіді? Вони прості й практичні. Це значить бути віруючим, тобто покладатися на Бога; бути жертовним, тобто благословляти інших своїм часом, служінням, допомогою, матеріально; шукати мудрості Бога, а не підноситися своєю мудрістю; також думати про добре перед Богом та іншими людьми. Тут думати це не просто міркувати, а знайти і зробити те, що догодить Богу, що прославить Його серед людей. Це - активне слідування за волею Бога у всякій повсякденній справі.

2. Бійся Бога; шануй Його із маєтку свого (7-10)

Якщо ми відкинемо свою гордість, будемо боятися Бога і ухилятися від всякого зла, ми будемо здоровими. Також Бог не хоче, щоб Його діти були лінивими. Ми маємо прославляти Бога сумлінною працею та вшановувати Господа найпершими своїми плодами. Тоді Він благословить нашу працю, дасть її плід з надлишком.

Молитва:Господи, навчи мене покладатися на Тебе усім моїм серцем і не покладатися на власний розум

Одне слово:Надійся на Бога

login:
password: