Вступ до Об'явлення

Автор представляє свою книгу як "Об’явлення Ісуса Христа ... рабові Своєму Іванові". Об’явлення ще називають Апокаліпсисом або відкриттям таємниці. Воно говорить про Ісуса Христа й виходить від Нього Самого. Бог дарував його Ісусу для того, щоб Він передав його Своїм слугам, тобто всім віруючим. Бог передав Об’явлення Іванові через Свого Ангола. Апостол Іван написав також Євангеліє й три послання. Він називає себе "учнем, якого любив Ісус". Він служив у церкві в Ефесі, там постарів і наприкінці життя був засланий на острів Патмос.

Цей лист він написав віруючим, які страждали у вогні переслідувань. 7 церков у Малій Азії символізують Всесвітню церкву. Іван говорить про страждання, про Царство Бога й про важливість терпіння. Він проголошує перемогу Суверенного Бога над силою зла. Ми одержуємо благословення, читаючи й приймаючи в серце слова цієї книги.

Короткий зміст:

I. Слова Христа до семи церков (1-3)

II. Престол, сувій і Агнець (4,5)

III. Сім печаток (6:1-8:1)

IV. Сім труб (8:2-11:19)

V. Дракон, звір і Агнець (12-14)

VI. Сім чаш (15,16)

VII. Блудниця Вавилон (17:1-19:5)

VIII. Алілуя! Правління Всемогутнього Бога (19:6-22:21)

Царі й священики для служіння Богові

Об’явлення 1:1-8

(5,6): та від Ісуса Христа, а Він Свідок вірний, Первенець з мертвих і Владика земних царів. Йому, що нас полюбив і кров'ю Своєю обмив нас від наших гріхів, що вчинив нас “царями, священиками Богові” й Отцеві Своєму,- Тому слава та сила на вічні віки! Амінь

1. "Блаженний, хто читає" (1-3)

Бог дав слова цієї книги для того, щоб підбадьорити всіх віруючих у часи страждань і переслідувань. Ісус послав Ангела Своєму рабові Іванові, щоб показати йому, що буде незабаром. Іван свідчить у своїй книзі про те, що він бачив: про слово Бога й свідчення Ісуса. Той, хто читає слова цієї книги й приймає їх у своє серце, буде благословенний.

2. Ісус - Альфа й Омега (4-8)

Ісус - це початок і кінець усього. Усе створене Ним. Він Той, Хто є, Хто був, і Хто має прийти. Він - Вірний Свідок для померлих і воскреслих, Котрий прийде знову на хмарах слави. Він любить нас і звільнив від гріхів Своєю Кров'ю, щоб ми служили Йому як священство царське. Ісус звільнив нас, тому ми істинно вільні. Тепер наш священний обов’язок полягає в тому, щоб донести знання про Бога й рятівну справу Христа до хворого гріхом світу (Рим.15:26; 1 Пет.2:9).

Молитва:Господь, дякую Тобі за любов і благодать Ісуса, Котрий звільнив нас від гріха Своєю Кров'ю. Зроби нас священством царським.

Одне слово:Священство царське.

login:
password: