"Ми Господні"

до Римлян 14:1-12

(8): Бо коли живемо - для Господа живемо, і коли вмираємо - для Господа вмираємо. І чи живемо, чи вмираємо - ми Господні!

1. Приймайте інших не для суперечок про погляди

Християни відрізняються один від одного тим, що кожен з нас народився в своєму суспільстві, зі своєю своєрідною культурою і звичаями. Незважаючи на це, ми повинні любити і приймати один одного, як Христос полюбив і прийняв нас. Не можна йти на компроміс з євангельською істиною, але є цілий ряд другорядних питань, з приводу яких можливі різні думки. Не можна, наприклад, засуджувати інших або сперечатися з таких питань як: "Чи можна їсти м'ясо чи ні?", "Який день вважати святим?" або "Як проводити церемонію хрещення?". Ми повинні жити перед Богом, бо живемо, чи вмираємо, - ми Господні.

2. "Всі ми станемо перед судним престолом Божим" (9-12)

Христос помер, воскрес і ожив, щоб панувати над всім творінням. Тільки Він має право судити (Ів. 5:26,27). Кожен з нас повинен перевірити себе і підготуватися дати звіт про своє життя Богу. Тому немає сенсу порівнювати себе з іншими або судити їх. Ми повинні визнати панування Христа, робити те, що завгодно Йому і готуватися постати на Його суд.

Молитва: Господь, допоможи мені бути суворим до себе і великодушним до інших. Допоможи мені жити перед Тобою.

Одне слово: "Живемо, чи вмираємо - ми Господні"

login:
password: