Яків працює для свого маєтку

Буття 30:25-43

(30): Бо те мале, що було в тебе до мене, розмножилося на велике, і Господь поблагословив тебе, відколи нога моя в тебе. А тепер, коли ж я буду працювати для власного дому?

1. "коли ж я буду працювати для власного дому?" (25-34)

14-річний контракт Якова за двох його дружин добігав кінця. Яків був людиною, що ставила перед собою мету і досягала їх. Він хотів честі - і отримав першородство Ісава, йому захотілося любові - і він отримав Рахіль і ще трьох господинь. Господь використовував цю некрасиву ситуацію, щоб благословити його одинадцятьма синами і дочкою. Зараз Яків звернув свою увагу на матеріальні блага. Хоча в домі Лавана він був лише наймитом, але Лаван добре розумів, що саме Яків є ключем Божого благословення. Він не хотів, щоб Яків залишив його дім, тому домовився з ним про новий контракт.

2. Хитрість Лавана і Боже благословення (35-43)

Лаван погодився віддати Якову всяку скотину, що йому не жаль її: крапчасту, переполасу й темну. Яків відділив крапчастих, переполасих і темних тварин і віддав своїм синам, а сам наполегливо працював, долаючи зраду Лавана. Він досягнув успіху, бо Господь благословив його (31:5-9).

Молитва:Господи, дозволь мені вчитися наполегливості Якова, допоможи мені довіряти Тобі, щоб отримати Твоє благословення.

Одне слово:Бог – джерело благословення

login:
password: