Обіцянка увійти до Божого спокою

Євреям 4:1-13

(12): Бо Боже Слово живе та діяльне, гостріше від усякого меча обосічного, - проходить воно аж до поділу душі і духа, суглобів та мозків і спосібне судити думки та наміри серця

1. Обіцянка залишається в силі

Вперше Божий спокій згадується в Бутті 2:2. Бог запрошує розділити його тих, хто вірить і покоряється. Ізраїльтяни, яких Бог вивів з Єгипту, - приклад тих, хто втратив можливість отримати обіцяний спокій через невіру, проявлену в непокірності (Чис. 13:31). До Обіцяної Землі увійшло тільки наступне покоління на чолі з Ісусом Навином. Але субботство залишилося в силі. Давид написав про це в Пс. 95. "Сьогодні" - сприятливий час, це дні, коли ми чуємо Божі обіцянки.

2. Слово Боже живе (12-13)

Божі слова гостріші за меч заточений з обох боків. Воно проникає в душу і судить думки серця. Божі обіцянки вірні. Коли ми віримо і покоряємося, Господь живе в нас, і тоді ми маємо надію і благословення. Зараз ми покоїмося в Нім і сподіваємося увійти до вічного спокою.

Молитва: Господь, допоможи берегти Твоє живе слово в серці, вірити йому і покорятися Тобі, і отримати Твій обіцяний спокій.

Одне слово: Отримати Божі обіцянки

login:
password: