Виноградник Навота

1 Царів 21:1-29

(20,29): І сказав Ахав до Іллі: Ось ти знайшов мене, вороже мій! А той відказав: Знайшов, бо ти запродався чинити зло в Господніх очах. Чи ти спостеріг, що Ахав упокорився перед лицем Моїм? За те, що він упокорився перед Моїм лицем, не наведу Я лиха за його днів, за днів його сина наведу Я те лихо на його дім

1. Єзавель вбиває Навота (1-16)

Через одну подію можна побачити все життя царя Ахава. Він хотів привласнити виноградник Навота, тому що він знаходився поряд з його будинком. Але цей виноградник Навот отримав в спадок від батьків. Його дав їм Господь, тому він не хотів його продавати. Єзавель була безбожною жінкою. Вона побачила свого чоловіка сумним і вирішила допомогти йому. Через брехливих свідків вона добилася смерті Навота. Після цього Ахав заволодів виноградником.

2. Ілля приходить до Ахава (17-29)

Бог послав Іллю до Ахава, щоб викрити і оголосити про Божий суд за всі його злочини. За те що він образив Господа, весь його будинок буде проклятий. Єзавель з'їдять пси. Ахав убоявся Божого суду і смирився. Він роздер свій одяг, поклав на себе веретище, постився і ходив сумно. Тоді Господь помилував його. Бог прощає навіть найстрашніших грішників, якщо вони щиро розкаюються перед Ним.

Молитва:Господь, дякую за Твою справедливість і благодать. Допоможи мені ходити перед Тобою з покірливим серцем.

Одне слово:Бог хоче щоб всі грішники розкаялися

login:
password: