Гріх північних царів

1 Царів 16:1-34

(26): І ходив він усією дорогою Єровоама, сина Неватового, та в гріхах його, якими вводив у гріх Ізраїля, щоб гнівити Господа, Бога Ізраїля гидотами своїми.

1. Ідолопоклонство, сім'я жорстокості (1-14)

Єровоам спорудив двох золотих тельців, розташувавши їх так, щоб люди не ходили до Єрусалиму. Він навмисно привів свій народ до ідолопоклонства. Після нього в північному Ізраїлі відбувалися часті династичні зміни, але кожен наступний цар продовжував його образливу політику. Бог послав пророка Єгу оголосити про Божий суд на дім Баші. Воєначальник Зімрі склав змову проти його сина Ели і вбив його, коли той був п'яний в будинку Арци. Зімрі запанував і винищив всю родину Баші. Так виконалося пророцтво Єгу.

2. Дратувати Господа (15-34)

Ізраїльтяни не хотіли, щоб їхнім царем був вбивця, тому вибрали своїм царем воєначальника Омрі. Зімрі покінчив життя самогубством. Омрі побудував Самарію і зробив її столицею Ізраїлю. Він робив неугодне перед очима Господа і поступав гірше за всіх царів, що були перед ним. Але його син Ахав перевершив навіть свого батька. Він робив те, що дратує Господа. Він одружився на жінці, яка поклонялася Ваалу. Ахав поставив жертівник Ваалу і відвернув народ від поклоніння живому Богові.

Молитва: Господи, видали ідоли з мого серця і з сердець мого народу.

Одне слово: Невірне серце дратує Господа

login:
password: