Муж Божий застерігає Єровоама

1 Царів 13:1-34

(8): А чоловік Божий сказав до царя: Якщо ти даси мені півдому свого, не ввійду я з тобою, і не їстиму хліба, і не питиму води в цьому місці!...

1. Сміливий молодий пророк (1-10)

Цар Єровоам підштовхнув Ізраїля до гріху. Одного разу він стояв біля жертівника своєї штучної релігії. До нього прийшов молодий пророк і приніс слово проти цього жертівника. Він говорив про царя Йосію (2Цар.23:15-20), який зруйнував цей жертовник. Єровоам в гніві простягнув свою руку, щоб схопити пророка, але його рука всохла. Цар змінив свою думку. Він попросив милості. Він запросив пророка до обіду, але юнак корився Божому слову і відмовився.

2. Ціна компромісу (11-34)

Старий пророк заздрив молодому. Він пішов услід за ним, обдурив і переконав його не коритися Божому слову. Юнак піддався спокусі і зазнав поразки. Смерть юнака підтвердила істинність слова Бога. Вчитель Біблії не повинен поступатись словом Бога навіть перед Ангелами. Просте жалкування над скоєним не могло виправити ситуації. Впертість Єровоама та його не бажання розкаятися від серця призвели до руйнації усього Ізраїлю.

Молитва: Господи, допоможи мені вивчати Твоє слово безкомпромісно. Вбережи мене від легковажності.

Одне слово: Безкомпромісно корись Божому слову

login:
password: