Молитва посвячення

1 Царів 8:22-53

(29,30): щоб очі Твої були відкриті на цей храм уночі та вдень, на те місце, про яке Ти сказав: Нехай буде Ймення Моє там, щоб почути молитву, якою буде молитися Твій раб на цьому місці! І Ти будеш прислухатися до благання Свого раба, та Свого народу, Ізраїля, що будуть молитися на цьому місці. А Ти почуєш на місці Свого пробування, на небесах, і почуєш, і простиш

1. "Бо чи ж справді Бог сидить на землі?" (22-27)

Соломон збудував величний храм, але він зрозумів, що Бог набагато більший, ніж будь-який храм. Божа присутність наповнила храм, але Сам Бог настільки великий, що навіть всесвіт не зможе вмістити Його. Творець набагато величніший за Своє творіння.

2. Тоді почуй та прости (28-53)

Храм був містом, де приносили жертви для прощення гріхів. Бог завжди вислуховує молитви грішників, що покаялись. Немає жодної людини, яка б не грішила. Він прощає тих, хто шукає Його милості та прощення. Він дозволяє труднощі, щоб люди покаялися в гріхах та шукали Його лиця. "Нехай буде Ймення Моє там" (29). Боже ім'я "Я є" (Вих.3:14) означає, що Бог живий, люблячий, всемогутній, Бог, що рятує всіх, хто кличе Його ім'я. Храм вказує на Ісуса. Кожен, хто приходить до Бога через кров Ісуса та кличе Його ім'я, буде спасенний.

Молитва: Господи, пробач мої гріхи та гріхи мого народу. Направляй наші серця до Тебе та зціли нашу землю.

Одне слово: Бог пробачає грішників, що розкаялись

login:
password: