Вічне життя; вічна гарантія

Івана 10:22-42

(28):і Я даю їм вічне життя, і не загинуть повік, і ніхто не забере їх з моїх рук.

1. "Ти - Христос?"(22-31)

Євреї вимагали від Ісуса сказати їм прямо, Ким Він є та що Він зробив. Христос - це правдивий Пастир. Також Він є Богом, тому що тільки Бог може дати вічне життя. Ніхто не може вихопити овець Ісуса з руки Його Отця. Ісус навів достатньо свідчень, які доводять, що Він Христос. Тому ті люди, які відмовляються вірувати в Нього, доводять цим, що належать не Богу, а дияволу (8:42-44). Евреї добре зрозуміли Ісуса, Який заявив про Свою Божественну природу, та вхопили каміння, щоб побити Його.

2. Ісус - це Син Божий (32-42)

Евреї відкинули Ісуса, тому що Він проголосив, що є Богом. Ісус нагадав їм, що в Біблії люди, до яких було звернене Слово Боже, названі "богами" (Пс.81:6). Він повторив їм Свою заяву, що Він є Сином Божим та запропонував уважно подивитись на Його життя, щоб взнати, що Він в Отці, а Отець в Ньому. Багато людей увірувало в Нього.

Молитва: Господи, дякую Тобі, що Ти помер, щоб подарувати мені життя; дякую Тобі за справжню гарантію в цьому оманливому світі. Допоможи мені слухати Твоє Слово та коритись Тобі від початку до кінця.

Одне слово: Тільки Ісус дає життя

login:
password: