Спротив з усіх боків

Марка 3:20-35

(35): Бо хто Божу волю чинитиме, той Мені брат, і сестра, і мати.

Хто заважає нам служити Богу та іншим, вивчати Біблію та проповідувати Євангелію? Ісус та Його учні так наполегливо працювали для слави Бога, що не мали часу навіть поїсти (20). Дивно, але коли Ісус повністю присвятив Себе Євангелії, Він зустрів спротив не тільки від ворогів, але і від тих, хто любив Його.

1. Спротив з боку книжників (22-30)

Книжники прекрасно розуміли, як Ісус виганяв бісів і зцілював хворих. Він робив це силою Святого Духа(Лк.4:18). Але вони намагались зганьбити Його, кажучи, що Його сила від сатани. Це була очевидна брехня(23-27). Святий Дух працює над тим, щоб просвітити розум грішника, відкрити йому Євангелію, схилити душу до покаяння та навернути до праведності. Та коли людина свідомо відкидає Його вплив, вона стає нечутливою до Бога, покаяння і віри. Така людина втрачає здоровий глузд і починає говорити дурниці (22). Якщо людина знає істину, але свідомо відкидає її, ніхто не зможе їй допомогти - вона сама засуджує себе до вічного гріха (28,29). Тільки Ісус може знищити владу сатани в житті людини.

2. Спротив з боку матері, братів та сестер (20,21;31-35)

Сім'я Ісуса подумала, що Він несамовитий, тому що не турбувався про них та про Своє майбутнє, а повністю присвятив Себе служінню іншим (20, 21). Але коли вони прийшли до Нього, Ісус дав їм зрозуміти, що Він все ясно бачить і розуміє. Просто Він не турбується про Своє мирське життя, але прагне виконати волю Бога. Істина сім'я Ісуса це ті, хто виконують волю Бога на практиці. Чи належите ви до сім'ї Ісуса? Чи ви підкоряєтесь Йому, незважаючи на нерозуміння та насмішки?

Молитва:Господи, знищ владу сатани в моєму житті. Допоможи мені виконати Твою волю, не дивлячись на спротив світу.

Одне слово:Виконуй волю Бога

login:
password: