Два свідки і сім труб

Об’явлення 11:1-19

(15): І засурмив сьомий Ангол, і на небі зчинились гучні голоси, що казали: "Перейшло панування над світом до Господа нашого та до Христа Його, і Він зацарює на вічні віки!"

1. Два свідки (1-14)

Цей розділ починається з опису земного храму і закінчується описом небесного храму. Храм, який вимірював Іван, символізує церкву. Два свідки, названі також двома маслинами і двома світильниками, - це Божі слуги (порівняйте із Зах.4). Можливо, вони символізують Мойсея та Іллю (6) - Закон і пророків (Біблію). Їм дано було пророкувати 1260 днів, що приблизно дорівнює 42 місяцям або 3,5 рокам. У цей обмежений час невіруючим ще буде дозволено зневажати святиню. Двоє Божих свідків викриватимуть гріх і робитимуть все можливе, щоб привести всіх людей до покаяння. Коли вони закінчать свідчити, звір битиметься з ними і уб'є їх. Світ зловтішається, коли страждають вірні Божі люди. Але Бог воскресить їх, і остаточна перемога буде за Ним.

2. Сьомий Ангел (15-19)

Сурма сьомого Ангела сповістила про час суду і остаточну перемогу Бога. Тоді царство світу зробиться Царством Царя і Христа Його. Наявність ковчега заповіту в небесному храмі показує вірність Бога Своїм обіцянкам.

Молитва: Господи, допоможи мені вірно свідчити про Тебе

Одне слово: Будь вірним свідком

login:
password: