"Достойний... бо Ти був заколений"

Об’явлення 5:1-14

(9,10): І нову пісню співають вони, промовляючи: Ти достойний узяти цю книгу, і розкрити печатки її, бо Ти був заколений, і кров'ю Своєю Ти викупив людей Богові з усякого племени, і язика, і народу, і люду. І Ти їх зробив для нашого Бога царями, і священиками, і вони на землі царюватимуть!

1. "Хто достойний розкрити цю книгу?" (1-8)

У правиці Того, Хто сидить на престолі, була запечатана книга. Її необхідно було розкрити, щоб Іван міг побачити, "що статися має по цьому" (4:1). Іван плакав, тому що не було жодного гідного зробити це. Тоді Ісус, Лев з племени Юдиного, корінь Давидів, прийшов і взяв книгу. Він Один гідний розкрити її печатки.

2. Він зробив нас царями й священиками (9-14)

4 тварини і 24 старці впали перед Агнцем і заспівали нову пісню. Багато Ангелів приєдналися до них. Після цього все творіння, що перебуває на небі й на землі, славило Агнця й поклонялося Йому. Агнець гідний, тому що Він був заколений і викупив нас для Бога Своєю Кров'ю. Він покликав людей із усякого племени, і язика, і народу, і люду, й зробив їх царями і священиками Богові. Служіння викуплених людей полягає в проповіді цьому світові Євангелії любові й прощення. Ті, хто служить Богові, буде царювати з Ним.

Молитва: Господь, дякую за те, що Ти викупив мене Своєю Кров'ю й зробив царем і священиком. Слава Агнцеві, Котрий був заколений.

Одне слово: Достойний Агнець

login:
password: