Яків у Суккоті

Буття 33:18-34:31

(30:19,20): І купив він кусок поля, де розклав намета свого, з руки синів Гамора, батька Сихема, за сто срібняків. І поставив там жертівника, і назвав його: Ел-Елогей-Ізраїль

1. Яків осідає в Суккоті (33:18-20)

Яків хотів осісти в одному місці і жити в мирі з оточуючими. Він не хотів більше ні з ким змагатися. Він придбав клаптик землі біля Сихему і назвав його Суккот. Він поставив намети для своєї сім'ї і збудував жертівника Всемогутньому Богу Ізраїля. Але він забув обіцянку служити Богові в Бет-Елі. Господь не хотів, щоб Яків залишався в Суккоті. Яків мав повернутися в Бет-Ел.

2. Діна і сихемський князь (34:1-12)

Дочка Якова увійшла до міста, щоб потоваришувати з новими сусідами. Її побачив сихемський князь. Він був вродливим і популярним і отримував все, що хотів. Він вступив у зв'язок з Діною. Пізніше він освідчився їй у коханні і попросив батька зіграти весілля. Яків був налаштований на мир.

3. Зрада Симеона і Левія (13-31)

Брати Діни Симеон і Левій вчинили обурливий вчинок. Вони обманули жителів Сихему, повбивали чоловіків і пограбували місто. Яків розсердився. Він був вимушений залишити ці місця. Бог використав цей випадок, щоб повернути Якова до Бет-Елу.

Молитва:Господи, допоможи мені не забувати Твого покликання, коли Ти даруєш мені мир.

Одне слово:Не залишайся в Суккоті

login:
password: