Ходіть у світлі Ісуса

Івана 11:7-16

(9): Ісус відповів: Хіба дня не дванадцять годин? Як хто ходить за дня, не спіткнеться,- цьогосвітнє-бо світло він бачить

1. "Як хто ходить за дня, не спіткнеться" (7-10)

Ісус - це Світло для світу (8:12, 9:5). Але Його учні ще не навчилися ходити у світлі. Коли Ісус сказав їм, що збирається повернутися в Іудею, вони заперечували, тому що перебували під владою смерті й були повні страху. Вони знали, що там євреї чекають слушної нагоди, щоб побити Ісуса, та, можливо, Його учнів камінням. Але вони повинні були слухатися Ісуса та сміливо йти за Ним. Це й означає ходити за дня.

2. "Щоб ви ввірували" (11-16)

Ісус знав, що Лазар помер. Він казав про смерть як про сон, тому що в Ісусі немає смерті. Ісус - це воскресіння й життя. Він прагнув звільнити Своїх учнів від страху смерті та вчив їх вірі в Бога-Творця, що дарує життя. У словах Фоми відчувається страх і рішення учнів іти за Ісусом навіть до смерті. Вони пішли за Ісусом і навчилися віри воскресіння.

Молитва: Господь, дякую Тобі за те, що знищив силу гріха й смерті. Допоможи мені ходити у Твоєму світлі, щоб я не спотикався.

Одне слово: Ходіть у світлі Ісуса

login:
password: