"Розсвітлює мудрість людини обличчя її"

Еклезіяст 8:1-17

(1): Хто, як той мудрий, і значення речі хто знає? Розсвітлює мудрість людини обличчя її, і суворість лиця її змінюється

1. "Значення речі хто знає?"(1-8)

Автор книги досліджував "чини, що відбуваються під сонцем". Він знайшов мудрість у тому, щоб якісно та вчасно робити те, що потрібно зробити, незалежно від настрою. Накази царя необхідно виконувати. Мудра людина знає свої обмеження. Зло, яке вчиняють люди, робить схожими їх на військовополонених.

2. "Тим буде добре, хто Бога боїться" (9-17)

Соломон бачив, як закінчується життя безбожних. Він шукав справедливості під сонцем. Він побачив, що злі не зразу бувають покарані за свої злі вчинки, що вони процвітають, в той час як праведники страждають. Він намагався пізнати все під сонцем, та не зрозумів того, про що дізнався, зробивши висновок, що життя несправедливе. Тому він звернув своє серце до того, щоб пізнати мудрість (16). "І коли я побачив усякий чин Бога, тоді я пізнав..."(17). Дійсно "під сонцем" нема справедливості, вона є тільки у Бога. Ми не знайдемо змісту в житті до тих пір, поки не будемо дивитись на життя з точки зору вічного Бога. Справжня мудрість приходить тільки від Бога.

Молитва:Господи, навчи мене йти Твоїм шляхом та допоможи мені бачити Твої чини.

Одне слово:Бійся Бога та шукай Його мудрості

login:
password: