Яків отримує благословення

Буття 27:1-40

(33): Ісак затремтів тремтінням аж надто великим, та й сказав: Хто ж тоді той, що мисливську здобич зловив, і до мене приніс, а я попоїв від усього, поки прийшов ти, і я поблагословив його? І він буде благословенний!

1. Рішення Ревеки (1-17)

На старості літ Ісак осліп і впав у відчай, думаючи про смерть. Він осліп ще й духовно, бо хотів благословити Ісава, зважаючи на людські почуття, а не Боже провидіння (25:33). Ревека допомогла Якову, ризикуючи його майбутнім, переодягтися в одяг Ісава, збрехати батьку і отримати благословення. Ревека була сміливою жінкою, що могла приймати чіткі рішення. Обман – це погана справа, і Ревека заплатила за нього тим, що жила з Ісавом і його Хетовими жінками. Можливо, її бажання допомогти Якову одержати благословення походило від людської уподобання, але скоріше за все воно прийшло від того, що вона пам'ятала слово Бога (25:32).

2. Благословення Якова і Ісава (18-40)

Яків хитрістю обманув батька, і той благословив його. Ісак виступав у ролі Божого слуги, і Господь прийняв, те що він благословив саме Якова. Коли Ісав дізнався, то почав кричати і зі слізьми прохав батька благословити його. Але було вже занадто пізно (Євр.12: 16-17).

Молитва:Господи, допоможи мені дорожити Твоїм благословенням, допоможи мені йти Твоїм шляхом, щоб отримати його.

Одне слово:Боже благословіння цінне

login:
password: