Павлова оборона перед Агріппою

Дії 26:1-18

(18): відкрити їм очі, щоб вони навернулися від темряви в світло та від сатаниної влади до Бога, щоб вірою в Мене отримати їм дарування гріхів і насліддя з освяченими

1. За надію Божої обітниці (1-11)

Як і всі фарисеї, Павло вірив у те, що Бог воскресить мертвих, і надіявся на прихід Месії. Це Божа обіцянка Його народові, виконання якої він нетерпляче чекає. Але Павло проголосив, що ця обіцянка вже була виконана через смерть і воскресіння Ісуса, і за це він стояв на суді. Сам Павло раніше пристрасно протистояв усім віруючим в Ісуса. Що ж змінило його?

2. “Трудно тобі бити ногою колючку!” (12-18)

Під час однієї подорожі, коли Павло прямував переслідувати християн, Воскреслий Ісус з'явився йому в сліпучому світлі. Ісус не засудив Павла за те, що він гнав Його. Ісус направив Павла проповідувати Євангелію пробачення юдеям і особливо язичникам. Ця Євангелія навертає людей від темряви в світло та звільняє від влади сатани. Вона дає свободу та святість усім, хто вірить в неї.

Молитва:Господи, дякую за те, що Ти покликав таких грішників, як я, з сатанинської темряви разом з Тобою проголошувати пробачення гріхів та вічне життя.

Одне слово:Сміливо свідкуй про Ісуса

login:
password: