Бог хоче, щоб усі люди спаслися

Єзекіїль 33:1-33

(11): Скажи їм Як живий Я, говорить Господь Бог, не прагну смерти несправедливого, а тільки щоб вернути несправедливого з дороги його, і буде він жити! Наверніться, наверніться з ваших злих доріг, і нащо вам умирати, доме Ізраїлів?

1. Вартовий (1-20)

Вартовий мусить попереджувати людей про небезпеку. Якщо він того не зробить, то буде відповідальний за кров загиблих. Божий слуга – це вартовий. Він має вчити Божому слову і застерігати людей, щоб вони покаялися і залишили свої гріхи. Хто ж має почути Боже застереження? Усі. Ніхто не спасеться минулими заслугами, ми повинні зберегти свою віру до кінця. Якщо ми покладаємося на власну праведність і відвертаємося від Бога, то загинемо, не залежно від того, наскільки праведними ми були раніше. Але якщо ми покаємося і обернемося до Бога, то житимемо, не залежно від того, скільки гріхів ми вчинили в минулому.

2. Чому впав Єрусалим (21-33)

Єрусалим впав через те, що люди не корилися Божому закону. Вцілілі мешканці вважали, що мають більше можливостей опанувати обіцяну землю, ніж Авраам. Але, на відміну від Авраама, вони робили всякі нечисті і грішні справи. Всі їх надії загинуть, якщо вони не покладуть свою надію лише в Богові. Вони мали Божого слугу за красноголосого і доброго музиканта, який розважає їх. Їм подобалось вивчати Біблію, проте вони ніколи не корились Божому Слову.

Молитва:Господи, допоможи мені бути вірним вчителем Біблії, допоможи Твоєму народові чути і коритися Твоєму слову.

Одне слово:Бог хоче, щоб усі люди спаслись

login:
password: