Падіння краси і гордості

Єзекіїль 26:1-28:26

(28:25): Так говорить Господь Бог: Коли Я позбираю Ізраїлів дім із народів, між якими вони розпорошені, то Я покажу на ньому Свою святість на очах народів, і вони осядуть на землі своїй, яку Я дав Своєму рабові Якову

1. Тир буде зруйновано (26:1-21)

Тир був столицею Фінікії і розташовувався на острові. Це був один з наймогутніших сусідів Ізраїлю. Його торговці зловтішалися з падіння Єрусалиму, бо вбачали в цьому для себе зиск. За це Бог пошле вавилонян, щоб ті захопили і зруйнували Тир.

2. Жалобна пісня про Тир (27:1-28:19)

Тир був гарним містом, його мешканці насолоджувались найвишуканішими розкошами, які тільки міг запропонувати світ. Його цар був піднесений, ніби бог. Єзекіїль порівнює Тир з величним кораблем (1-9), який ось-ось загине, а його царя - з ангелом, що був скинутий на землю. Люди покладають надію на статки та красу, але насправді ми можемо надіятися лише на суверенного Господа.

3. Божа обітниця Ізраїлю (28:20-26)

Зруйнування, що спіткало ізраїльський народ, а також їхні страждання у вигнанні, були наслідками їхнього гріха. Усі сусіди зловтішалися з їх падіння. Але Бог упокорить усіх сусідів Ізраїлю, щоб Його народ жив в мирі, коли Господь відновить його.

Молитва: Господи, допоможи нам надіятися тільки на Твою святість та милість, а не на статки чи красу.

Одне слово: Перед загибеллю гордість буває

login:
password: