Бог благословляє і використовує родину Рут

Рут 4:13-22

(17): А сусідки назвали ім'я йому, говорячи: Народився син для Ноомі! І назвали ім'я йому: Овед. А він батько Єссея, Давидового батька

1. Син Ноомі (13-17)

Книга Рут починається з сумних подій в житті Ноомі. Вона повернулася до Віфлеєму зовсім бідною, так що навіть змінила своє ім'я на "Мара" ("гірка"). Але зараз її сум перетворився в радість. Бог наповнив її життя Своїми благословеннями. Рут була для неї за сімох синів. Також, Бог дав Рут та Боазу сина. Його назвали Овед. Оведа називали сином Ноомі. Таким чином Рут, язичниця, що жила вірою, стала джерелом благословення для своєї свекрухи і її народу.

2. Цар Ізраїлю (18-22)

Син Рут став дідусем Давида -- великого правителя, який об'єднав Ізраїль, розширив його межі і ввів його в золотий вік. Всі любили Давида. Його називали мужем за серцем Бога. Бог обіцяв йому, що в його нащадках пошле Месію. У тому факті, що Бог обрав язичницю прямим предком Давида, ми бачимо Його дивну благодать і Його бажання врятувати всіх людей (Мт.1:4,6).

Молитва: Господь, дякую Тобі за те, що Ти благословив віру та вірність однієї жінки. Допоможи мені навчитися вірності у Рут.

Одне слово: Бог благословляє вірну людину

login:
password: