І будеш ти благословенням

Буття 11:27-12:9

(12:2,3) І народом великим тебе Я вчиню, і поблагословлю Я тебе, і звеличу ймення твоє, і будеш ти благословенням. І поблагословлю, хто тебе благословить, хто ж тебе проклинає, того прокляну. І благословляться в тобі всі племена землі!

1. Вийди зо своєї землі (11:27-12:1)

Аврам жив у світі, який знаходився під прокляттям. Його дружина не могла мати дітей. Їх життя проходило безглуздо і марно. Але Господь покликав Аврама. Він звелів йому залишити дім батька і йти в невідому землю.

2. І поблагословлю Я тебе (2-5)

Бог кличе людину не для того, щоб зробити її нещасною. Бог обіцяв Аврамові благословити його. Він пообіцяв породити від нього великий народ. Бог пообіцяв возвеличити його ймення. Господь виховував Аврама у вірі до того часу, доки він не став людиною з сильним внутрішнім характером. Господь обіцяв зробити Аврама джерелом благословення для всіх народів (Гал. 3:8,9). Бог благословляє нас, щоб ми були благословенням.

3. Жертівник для Господа (6-9)

Аврам повірив Божому слову і пішов. Після прибуття в Ханаан Господь з'явився йому і сказав: «Я дам оцей Край потомству твоєму». Аврам повірив Господу і поставив на тому місці жертівник. Він продовжував будувати жертівники і закликати ім'я Господнє. Вірою він перебував на землі обітованій, як на чужій, і проживав у наметах серед сильних ханаанеян.

Молитва: Господь, даруй мені сміливість жити вірою. Зроби мене джерелом благословення.

Одне слово: Бог благословив нас бути благословенням

login:
password: