Ноїв ковчег

Буття 6:1-22

(9): Це ось оповість про Ноя. Ной був чоловік праведний і невинний у своїх поколіннях. Ной з Богом ходив.

1. Господь засмутився у серці Своїм (1-13)

Бог побачив що думки людей і думки їхніх сердець стали злими, що вони хочуть жити тільки для свого задоволення. Шлюб - це критерій віри. Духовний чоловік повинен створити сім'ю з духовною дружиною і служити справі місії, але замість цього люди того часу вибирали собі дружин, лише щоб задовольнити свої фізичні потреби. Таким чином, шлюб втратив своє духовне призначення, а людина стала тілом. Люди їли, пили,одружувалися, виключивши Бога зі свого життя (Лк. 17: 26,27).У них народжувалися прекрасні діти, але вони також були не більше, ніж тіло. Серце Бога наповнилося болем. Він розкаявся в тому, що людину створив. Земля наповнилася насильством. Тоді Господь вирішив прийняти серйозні заходи.

2. Ной знайшов милість у Господніх очах (14-22)

Ной, також як і всі, їв, пив і народжував дітей, але він ходив перед Богом. Господь розповів Ною про те, що Він вирішив винищити людей з лиця землі і повелів йому побудувати ковчег для себе, своєї родини і для тварин.

Ной повірив Богові і корився Його слову (6:22; 7:5,9,16). У нього була сміливість жити життям віри (Євр. 11: 7). Так, через нього Бог продовжив людський рід.

Молитва: Господь, допоможи мені не засмучувати Тебе, але коритися Твоєму слову і жити вірою.

Одне слово: Не засмучуй Бога, але вір і слухайся Його

login:
password: