Видіння Павла

Дії 16:6-10

(9): І Павлові з'явилось видіння вночі: якийсь македонянин став перед ним і благав його, кажучи: Прийди в Македонію, і нам поможи!

1. Бог зачиняє двері (6,7)

Павло планував вирушити до розвинутого та густонаселеного регіону Малої Азії з центром у Єфесі. Але Дух Святий не дозволив йти до Асії. Павло повернув на північ і хотів піти у Вітінію, але знов Дух Ісуса зупинив його. Тому він пішов до Тріади. Подорож відбувалася не за планом Павла, але коли Бог зачиняє одні двері, тоді відчиняє інші.

2. Македонянин (8-10)

В Тріаді до групи Павла, очевидно, приєднався Лука, бо він з цього моменту починає говорити "ми" (10). Тріада була останньою зупинкою по дорозі до Європи. Павлові з'явилось видіння вночі: якийсь македонянин став перед ним і благав його, кажучи: "Прийди в Македонію, і нам поможи!" Павло прийняв це як поклик Бога. У Павла був власний план, але він зрікся себе і пішов через ті двері, що для нього відчинив Ісус. Це рішення змінило хід історії Заходу.

Молитва:Господи, допоможи мені не хвилюватися через зачинені двері, а шукати Твого шляху і слідувати ним. Дай мені мужність входити тими дверима, які відчиняєш Ти.

Одне слово:"Прийди і допоможи нам"

login:
password: