Хто може понести твою провину?

Єзекіїль 4:1-5:17

(5:7,8): Тому так говорить Господь Бог: За те, що ви ворохобилися більше від тих поган, що навколо вас, й уставами Моїми не ходили, і постанов Моїх не виконували, а робили за постановами тих поган, що навколо вас, тому так говорить Господь Бог: Ось Я проти тебе, Сам Я, і зроблю серед тебе суди перед очима тих поган!

1. Посоромлені через гріх (4:1-17)

Бог наказав Єзекіїлю показати переселенцям облогу Єрусалима. В ролі Єрусалима виступала цеглина. Він написав на цеглині назву міста і "обложив" його. Пророк лежав зв'язаний шнурами на лівому боці 390 днів, несучи провини Ізраїлю, а потім ще 40 днів на правому боці, несучи провини Юди. Щоб виконати Боже веління, Єзекіїлю довелось би допустити таку особисту нечистоту, яку він не міг стерпіти, тому Бог пом'якшив Своє слово. Це послання було дуже простим: через свій гріх мешканці Єрусалиму взнають відчай і спустошення, вони зненавидять одне одного.

2. За те, що вони знехтували Божим словом (5:1-17)

Потім Єзекіїль мав змалювати зруйнування Єрусалиму. Бог благословив Єрусалим та возвеличив його. Але коли його мешканці знехтували Божим словом і звернулись до ідолів, то стали гіршими за навколишні країни. Тому Бог виллє на них Свій гнів і зробить їх застереженням для всіх народів. Тоді взнає Ізраїль, що Господь оце говорив.

Молитва: Господи, мій гріх і гріх мого народу надто великий, щоб можна було його понести. Допоможи нам коритися Твоєму слову і жити.

Одне слово: Гріх веде до смерті, покайся!

login:
password: