Прославляй Бога і дякуй Йому

до Римлян 1:18-25

(21): бо, пізнавши Бога, не прославляли Його, як Бога, і не дякували, але знікчемніли своїми думками, і запаморочилось нерозумне їхнє серце

1. "Гнів Божий з'являється" (18)

Бог любить цей світ, але гнівається, коли Ним нехтують. Гнів Божий з'являється в тому, що Він на деякий час забирає Свою руку турботи і захисту (24,26,28), щоб люди, пізнавши страждання, які приносить гріх, розкаялись.

2. "Правду гамують неправдою" (19, 20)

Бог – це наш Творець і суверенний Господь. З цього починається усіляка істина. Тому, залишити Бога, знехтувати Його постановами і жити керуючись своєю грішною природою значить гамувати правду. Коли ми коримось Богу як нашому Творцеві і Господу, то маємо правду в наших серцях.

3. "Нема їм виправдання" (21-25)

Бог відкрив себе в творінні. Він створив прекрасний світ і забезпечив людей усім, що необхідно для щастя. Гордість і невдячність – це корені гріха. Коли ми перестаємо дякувати, то починаємо критикувати. Коли ми не шануємо Бога як Бога, тоді над нами починає панувати гордість. Коли порядок творіння зруйновано, люди починають робити усілякі нерозумні заміни (23,25,26). Коли ми замінюємо правду брехнею, то страждаємо від наслідків нікчемних думок, темного серця і знеславленого тіла.

Молитва:Господи, дай мені вдячне і скромне серце щодня.

Одне слово:Дякуй Богу і шануй Його як Бога

login:
password: