Вступ до книги Буття

Буття -- це перша книга Мойсеєва, яка розповідає про початок всього. Вивчаючи книгу Буття ми дізнаємося про створення світу, знаходимо відповіді на життєво важливі питання. Ми розуміємо, що наше життя має ціль і значення. Перший та другий розділ розповідають про всемогутність Бога та Його суверенітет. Він створив прекрасний, повний гармонії світ для Своєї слави і для нашого щастя. Господь встановив духовний порядок, де на першому місці -- Бог, на другому -- людство, на останньому -- матеріальний світ. Доки зберігався цей порядок, у світі панували мир і праведність. Бог прославлявся, людина була щасливою і все творіння раділо. У третьому розділі показано трагічну історію падіння людини, її зумисний непослух, який порушив духовний порядок. Усі інші книги Біблії розповідають про наслідок гріха в житті людей, про повернення людини до дерева життя, а також про Всемогутнього Бога, Який любить світ і не залишає людину. Божа викупна історія від Буття до Об'явлення подібна до життєдайного променя надії в темному грішному світі.

На початку

Буття 1:1-2

(1): На початку Бог створив Небо та землю

1. "Бог створив Небо та землю" (1)

"На початку Бог створив...". Бог вічний. Він Сущий, Всемогутній Господь. Він створив Всесвіт і все, що наповнює його з певною ціллю. Бог -- хазяїн всього творіння. Світ – не випадковість. Тому і наше життя -- невипадкове. Життя набуває значення та смислу, коли ми пізнаємо Бога як свого Творця, приймаємо Його план для себе і живемо для Його слави. Перший вірш -- вступ до першого розділу. Він проголошує Бога Творцем всього на небі й на землі. Вірою ми розуміємо, що віки (Всесвіт) Словом Божим збудовані (Євр. 11:3).

2. "А земля була пуста та порожня, і темрява була над безоднею" (2)

Другий вірш описує стан речей до створення світу. Без слова Бога в світі і в людській душі панує хаос. Без слова Бога в них пустота, беззмістовність і абсолютна темрява. Далі в першому розділі описано, як Бог вніс порядок і гармонію в хаос, світло життя в темряву і наповнив змістом і життям пустоту та беззмістовність.

Молитва:Господь Бог, Творець та Хазяїн Всесвіту, я приклоняюся перед Тобою і признаю Твій суверенітет у своєму житті.

Одне слово:Бог -- Творець всього

login:
password: