Сотник Корнилій

Дії 10:1-8

(4,5): Він поглянув на нього й жахнувся, й сказав: Що, Господи? Той же йому відказав: Молитви твої й твоя милостиня перед Богом згадалися. Тепер же пошли до Йоппії людей, та й приклич Симона, що зветься Петром

1. Побожний та богобійний чоловік (1-2)

Корнилій був римським солдатом, членом елітного Італійського полку. Він був окупантом та язичником, але не жорстоким гнобителем. Він мав серце вчитися та духовну спрагу. З усім домом своїм він побожний був та богобійний. Він подавав людям щедру милостиню та завжди Богові молився. Але його добрі вчинки не вирішили його проблеми гріха, а його вірне життя не втамувало його спраги. Йому потрібен був Спаситель Ісус Христос.

2. Пошли за Петром (3-8)

Бог чув молитви Корнилія та послав до нього ангела. Ангел сказав йому, що Бог був втішений його молитвами та милостинею і захотів благословити його. Він повинен був послати за чоловіком, який розповість йому про Ісуса, Симоном Петром. Корнилій послав двох надійних слуг та богобійного солдата до Йоппії, щоб знайти Петра. Люди знаходять причини, щоб розділятися, але Бог об’єднує усіх в Ісусі.

Молитва:Господи, дякую Тобі за Ісуса, Який примиряє усіх людей в Бозі та об’єднує їх.

Одне слово:Ісус потрібен усім

login:
password: