Вступ до послання до галатів

Апостол Павло, напевно, написав це послання з Антіохії, десь між 48 і 53 роком. Воно адресоване галатійським церквам, заснованим під час його першої місіонерської подорожі. Це послання говорить про свободу у Христі. Поміж галатів у той час знаходилися деякі християни з юдеїв, які не могли приймати віруючих з поган, як своїх братів. Вони не приймали повеління світової місії від усього серця, а тільки бентежились із-за того, що погани не були обрізані і не притримувались деяких постанов закону. І взагалі, їм не подобались ті, хто хоч якось відрізнявся від них. Вони не бачили дивної благодаті і милості Бога, Котрий відчинив двері спасіння для всіх людей усього світу. Павло нагадує нам, що ми спасенні тільки по благодаті через віру в Ісуса (2:16). Ми звільнені від кайданів гріха через кров Ісуса, тому повинні жити вірою в силі Святого Духа.

Зміст:

1. Апостол для поган - 1:1-2:21

2. Віра Авраама - 3:1-29

3. Віра заснована на обітниці, а не на законі - 4:1-31

4. Секрет справжньої свободи - 5:1-6:18

Щоб від злого сучасного віку нас визволити

Галатам 1:1-5

(4): що за наші гріхи дав Самого Себе, щоб від злого сучасного віку нас визволити, за волею Бога й Отця нашого

1. Апостол, поставлений воскреслим Христом (1-2)

Воскреслий Христос послав Своїх учнів по всьому світу апостолами доброї новини (Дії1:8, Мат.28:19,20). Павло також був вибраний воскреслим Христом і Отцем бути апостолом для поган (Дії 9:15,16; Гал.2:8). Саме для них він написав це послання. Як учні Ісуса, ми також послані Отцем і воскреслим Христом, щоб виховувати учнів у всіх народах. Він є джерело нашої сили (Мат.28:18-20). Ми можемо спіткнутися або відчаятися через свої немочі та гріхи, але Він ніколи не впаде.

2. Щоб від злого сучасного віку нас визволити (3-5)

Ісус не догоджав Собі, Він підкорявся волі Бога. Він віддав Себе за наші гріхи, щоб визволити нас від злого сучасного віку. Ми прощені грішники, ми належимо Ісусу і не повинні розчинятися в грішній культурі цього світу. Він дав нам прощення і звільнив від влади гріха, щоб ми жили для слави Бога.

Молитва: Господь, дякую, що Ти послав Ісуса, щоб визволити мене від грішного світу. Спасибі, що даєш виконувати Твою місію. Допоможи мені жити для Твоєї слави.

Одне слово: Визволені, щоб жити для слави Бога

login:
password: