Коли немає любові Божої

Осія 4:1-19

(6): Погине народ Мій за те, що не має знання: тому, що знання ти відкинув, відкину й тебе, щоб не був ти для Мене священиком. А тому, що забув ти Закон свого Бога, забуду синів твоїх й Я!

1. Нема на землі любові Божої (1-3)

Коли нема на землі ані правди, ані милості, ані Богопізнання, тоді народ стає безбожним. Безбожна земля наповнена прокляттям, брехнею, вбивствами, крадіжками, перелюбом та насильством. Земля впадає в жалобу, а птаство небесне, і морські риби гинуть.

2. "І буде священикові, як і народові" (4-9)

Коли священики і пророки не навчають слову Бога, а тільки їдять жертву за прогріх народу, тоді народ гине за те, що не має знання. Ті, хто відкидають закон Бога, не можуть бути Божими слугами.

3. "Прилучивсь до бовванів Єфрем" (10-19)

Ідолопоклонство, яке запровадив Єровоам, глибоко вкоренилося в Ізраїльській культурі. Цар Ахав додав до цього поклоніння Ваалу. Все це, разом з ханаанськими релігіями, призводило до розпусних п’яних оргій. Духовний блуд знищує людей. Коли людина невірна Богу, вона не може бути вірною іншій людині. Єфрем був упертим в своїй невірності Богу, аж поки народ не було знищено.

Молитва: Господи, прошу Тебе, поверни нашу землю до Біблії, щоб ми не загинули, через незнання.

Одне слово: Не відкидай Божого слова

login:
password: