Прекрасні та уважні дружини, чоловіки

1 Петра 3:1-7

(4,7): але захована людина серця в нетлінні лагідного й мовчазного духа, що дорогоцінне перед Богом. Чоловіки, так само живіть разом із дружинами за розумом, як зо слабішою жіночою посудиною, і виявляйте їм честь, бо й вони є співспадкоємиці благодаті життя, щоб не спинялися ваші молитви.

1. Лагідний і мовчазний дух (1-6)

Сучасна культура пропагує, що жінка має бути спокусливою та пробивною, але Господь іншої думки. Божа жінка - прекрасна зсередини. Вона перемагає чоловіка не своєю прискіпливістю чи суперечками, а лагідною та мовчазною покорою. Тоді її чоловік бачить її внутрішню красу і кохає її за те, якою вона є, а не за її зовнішній вигляд. Зачіска, одяг та коштовності не замінять гарного характеру. Зовнішність зів’яне, а внутрішня краса перебуває повік. Сарра не боялась коритися чоловікові, тому що надіялась на Бога, а не на Авраама.

2. Виявляйте їм честь (7)

Чоловікам, які дивляться лише на зовнішність жінки, бракує поваги. Чоловіки повинні поважати своїх дружин. Жінки можуть бути слабкими, але їм притамана велика вірність та здатність любити. Хороший чоловік звертає увагу на почуття своєї дружини та цінує її співпрацю. Молитва сприяє гарному шлюбу, а гарний шлюб підтримує молитву.

Молитва: Господи, виховуй прекрасних жінок та уважних чоловіків. Створи Божі шлюби.

Одне слово: Прекрасні зсередини

login:
password: