З нами Господь, Бог наш

2 Хроніки 32:1-23

(7,8): Будьте міцні та будьте мужні, не бійтеся й не жахайтеся перед асирійським царем та перед усім тим натовпом, що з ним, бо з нами більше, ніж із ним. З ним рамено тілесне, а з нами Господь, Бог наш, щоб допомагати нам та воювати наші війни! І оперся народ на слова Єзекії, Юдиного царя

1. Санхерів насаджує сумніви та страх (1-19)

Після всіх добрих справ Єзекії, Санхерів, цар ассирійський, прийшов і вторгнувся до міст Юди, щоб захопити їх. Єзекія зміцнив стіни Єрусалима та заблокував джерела води поза містом. Але він не покладався на людський захист. Він сказав людям надіятися на Бога (7,8). Цар асирійський послав посланців і листи, де говорилося: "Не вірте..." Він сказав, що Бог не може допомогти їм і що Єзекія обманює їх. Слова, що насаджують сумніви відносно Бога та Його слуг, – це зброя сатани.

2. Молитва Єзекії (20-23)

Єзекія та пророк Ісая кликали до Бога в молитві. "І послав Господь Ангола, і він вигубив кожного хороброго вояка, і володаря, і зверхника в таборі царя асирійського". Їхній цар ганебно помер, вбитий власними синами. Хоча іноді щось здається неможливим, але Бог здатний чути та повністю відповідати на наші молитви, коли ми довіряємо Йому.

Молитва: Господи, я вірю, що Ти сильніший, ніж усі війська сатани. Зміцни моє серце довіряти Тобі і допоможи молитися, і не впадати у відчай.

Одне слово: З нами Господь, Бог наш

login:
password: