Дотримуйтесь того дня

Вихід 12:14-30

(17): І ви будете додержувати опрісноків, бо саме того дня Я вивів війська ваші з єгипетського краю. І будете додержувати того дня в ваших родах, як постанови вічної.

1. Це Пасха (14-28)

Рука Божого суду вдарить вночі. Господь проходитиме через Єгипет, вбиваючи всіх єгипетських первістків. Він обминатиме лише ті доми, що помазані кров'ю пасхального ягняти. Ізраїльтяни будуть дотримуватись цього, як постанови для себе й для синів своїх, пам'ятаючи про Божу милість і благодать. Вони будуть святкувати цей день як день визволення з єгипетського рабства (24-27). Ізраїльтяни вчинили так як Господь наказав Мойсеєві: вони закололи пасхальне ягня і помазали його кров'ю одвірки. Народ покорився й поклонився Богу.

2. О півночі (29-30)

О півночі Господь вбив кожного первородного в Єгипті. Він змилувався лише над тими, чиї доми були захищені кров'ю пасхального ягняти. Господь розбив серце фараона смертю його сина. Закляте серце фараона розплавилося від горя. Тоді він відпустив Ізраїль.

Молитва: Господь, допоможи мені пам'ятати, як Ти врятував мене кров'ю Ісуса - Пасхального Ягняти. Допоможи мені вчити своїх дітей про Твою надзвичайну любов.

Одне слово: Дотримуйтесь того дня, як постанови вічної

login:
password: