Притча про нерозумного багатія

Луки 12:13-21

(15): І промовив до них: Глядіть, остерігайтеся всякої зажерливості, бо життя чоловіка не залежить від достатку маєтку його

1. Остерігайтеся всякої зажерливості (13-19)

Один чоловік із натовпу просив Ісуса вплинути на свого брата, щоб той поділився спадщиною. Він думав, що його обділили. Ісус не приймає тих, хто думає, що він жертва, і також не хоче щоб матеріальні речі розривали стосунки братів. Він докорив чоловіка, що той зажерливий, і розповів притчу про зажерливість. Один відомий багатій мав надзвичайний врожай і не знав що робити з надлишком. Він вирішив зруйнувати свої засіки та збудувати більші. Він би усамітнився та сидів собі, ні про що не турбуючись. Він і не думав ділитися з тими, хто потребує.

2. Нерозумний! (20-21)

Бог назвав цього чоловіка нерозумним, і мав на те підстави, бо життя, яким він хотів насолоджуватись, буде забране від нього тієї ж ночі. Він приготував собі легке життя в цьому світі, але духовно був банкрутом. Хтось інший буде насолоджуватись тими матеріальними речами, які він приготував для себе, а він буде страждати в вічності. Мудрі люди накопичують свої скарби на небесах.

Молитва:Господь, допоможи мені бути не скупим, а щедрим. Допоможи мені насамперед шукати Твого Царства і бути багатим у стосунках з Тобою.

Одне слово:Остерігатися зажерливості

login:
password: