Розчина фарисейська

Луки 12:1-12

(4,5): Кажу ж вам, Своїм друзям: Не бійтеся тих, хто тіло вбиває, а потім більш нічого не може вчинити! Але вкажу вам, кого треба боятися: Бійтесь того, хто має владу, убивши, укинути в геєну. Так, кажу вам: Того бійтеся!

1. Не бійтеся людей (1-7)

Ісус застерігав Своїх учнів не уподібнюватись фарисеям, які були лицемірами. Як у своєму житті позбутися лицемірства? По-перше, ми маємо знати, що все лицемірство стане явним у світлі Ісуса, все приховане стане відомим. По-друге, ми не повинні жити перед людьми, тому що це робить нас боязливими і з роздвоєним серцем. Страх перед людьми відкриває двері для гуманістичних думок і підрахунків. Ми маємо любити Бога і мати страх Божий. Він єдиний, Хто може нас врятувати від пекла. Він знає про нас все і дуже любить.

2. Визнати Ісуса перед людьми (8-12)

Християнське життя означало бути простим. Святий Дух скеровує нас до Бога, працюючи через Євангеліє. Навмисно вирішити не приймати Євангеліє, це означає відторгнути Бога і Його прощення. Коли ми визнаємо Ісуса як Господа та дозволяємо Духу керувати собою, тоді зникає потреба в людський підрахунках і занепокоєні. Ми можемо жити у світлі, без страху. Дух навчає, що потрібно робити і що говорити.

Молитва: Господь, пробач мені безглуздий страх, навчи мене мати страх Господній і йти до Твого світла.

Одне слово: Бути християнином, а не фарисеєм

login:
password: