„Відпусти народ Мій”

Вихід 5:1-21

(1): А потім прийшли Мойсей й Аарон, та й сказали до фараона: Так сказав Господь, Бог Ізраїлів: Відпусти народ Мій, і нехай вони святкують Мені на пустині!

1. Так сказав Господь (1-5)

Боже слово до фараона було таким: „Відпусти Мій народ”. Фараон відмовився приймати Божий суверенний авторитет. „Хто Господь, що послухаюсь слова Його, щоб відпустити Ізраїля? Не знаю Господа, і також Ізраїля не відпущу!” Фараон уособлює собою гордих людей всіх часів, які навмисно не приймають Божий суверенітет і не визнають авторитету Його слова.

2. Цегла без соломи (6-21)

Фараон розлютився, коли почув наполегливе прохання Мойсея. Він збільшив навантаження для рабів, щоб вони облишили свої ідеї і звинуватив їх у ліні. Якщо людина чує слово Бога і не приймає його, вона стає більш лихою, а Божий народ страждає ще більше. Мойсей прийшов для того, щоб допомогти, але здавалося, що ситуація тільки погрішилася. Ізраїльські старійшини повернули від Мойсея: „ви вчинили ненависним дух наш в очах фараона”. Вони боялися фараона більше, ніж боялися Бога.

Молитва: Господь, даруй мені благодать говорити Твоє слово без компромісу. Допоможи мені повністю довіряти Тобі, незалежно від наслідків.

Одне слово: „Так сказав Господь...”

login:
password: