Завоювання світу; духовне фіаско

1 Хроніки 20:1-8

(2): І зняв Давид корону їхнього царя з голови його, і знайшов, що вага її талант золота, а на ній каміння дорогоцінне, і була покладена вона на голову Давидову! І він виніс дуже багато здобичі з того міста

1. Корона з дорогоцінного каміння для Давида (1-3)

Пастир Ізраїлю, Давид, багато боровся, щоб захистити свій народ та прославити Бога. Вірш 1 показує, що боротьба Давида набула світового характеру. Йоав вивів своє військо осадити Раббу, але Давид залишився в Єрусалимі. Саме в цей час він згрішив з Вірсавією. Він вийшов на допомогу тим хто бився, коли найбільша битва вже закінчилася. В минулому надбання від битви присвячувалася Господу. Але зараз, навіть не згадавши про це, золоту корону поклали на голову Давида. Давид був вславлений, але Бог не був прославлений.

2. Війна з філістимлянами (4-8)

Філістимська земля знаходилась на сході, вздовж берега. Філістимляни були найбільш впертими та сильними ворогами ізраїльтян. Серед них було багато могутніх вояків, але все рівно вони були слабкішими за могутніх вояків в армії Давида. Бог продовжував допомагати Давиду та зараз зміцнив кордони Ізраїлю.

Молитва:Господи, допоможи мені не шукати користь в Божих благословеннях та не стати гордим та самовпевненим.

Одне слово:Корона з дорогоцінного каміння належить Господу

login:
password: