Застереження історії та вихід з положення

1 Коринтянам 10:1-13

(6, 12, 13): А це були приклади нам, щоб ми пожадливі на зле не були, як були пожадливі й вони. Тому то, хто думає, ніби стоїть він, нехай стережеться, щоб не впасти! Досягла вас спроба не інша, тільки людська; але вірний Бог, Який не попустить, щоб ви випробовувалися більше, ніж можете, але при спробі й полегшення дасть, щоб знести могли ви її

1. Невдача наших батьків (1-11)

Народ Ізраїлю мав великі духовні привілеї. Ізраїльтяни були звільнені від рабства в Єгипті. Вони були хрещені переходом через Червоне море. Вони їли хліб з небес, пили зі скелі, і, таким чином, були причетні Христу. Але більшість з них не догодила Богу, і вони померли в пустелі. Чому? Їх серця не змінилися; вони продовжували вклонятися ідолам народів, що оточували їх.

2. Бог дає вихід зі спокус (12, 13)

Ми не повинні повторювати помилки Ізраїлю. Ми належимо Ісусу і повинні вчитися на їх помилках. Ми не повинні йти на компроміс з матеріалізмом та аморальністю нашого часу. Ми повинні бути сповнені не скаргами, а подякою. Якщо ми не будемо гордими і самозадоволеними, але будемо усвідомлювати, що слабкі та потребуємо допомоги, Бог, Який є вірним, захистить від будь-яких спокус.

Молитва:Господь, допоможи мені пильнувати в усякий час, щоб знайти вихід з будь-яких спокус. Допоможи мені вчитися в тих, хто зазнав невдачі, та жити чистим і вдячним життям.

Одне слово:Покладатися на Бога та дякувати

login:
password: