Назаряни вигнали Ісуса

Лк.4:14-30

(18): На Мені Дух Господній, бо Мене Він помазав, щоб Добру Новину звіщати вбогим. Послав Він Мене проповідувати полоненим визволення, а незрячим прозріння, відпустити на волю помучених

1. "…бо Мене Він помазав" (14-21)

Ісус став дуже популярним у Галілеї. Він відвідав рідне місто, щоб благословити там людей. У храмі, читаючи книгу пророка Ісаї, Він звістив про Свою місію. Його життя та місія ґрунтуються на слові Бога. Ісус - Месія, посланий Богом, щоб відкрити людям духовні очі і звільнити їх від гріха. Його прихід - Добра Звістка для вбогих, смиренних духом. Він приносить величезне благословення тим, хто Його приймає.

2. Вони відкинули Ісуса (22-30)

Галілеяни мали упереджену думку про Ісуса, дивлячись лише на Його людську біографію. Ісус вивчав з ними Біблію про те, що Бог дарує Свою милість незалежно від людських якостей чи обставин. Бог благословляє віру. Він благословив вдову з Сарепти Сидонської і воєначальника Неємана сиріянина - поган, що мали віру, - віддавши перевагу їм перед багатьма юдеями, що не мали віри. Людське мислення засліплює і руйнує віру.

Молитва: Господи, дай мені віру, щоб бачити Твою роботу навіть у безнадійних людях і ситуаціях.

Одне слово: Добра Звістка для тих, хто вірить

login:
password: