Четверо в середині палахкотючої печі

Даниїл 3:1-33

(25): Він відповів та й сказав: Таж я бачу чотирьох мужів непов'язаних, що ходять посеред огню, і шкоди їм нема, а вигляд того четвертого подібний до Божого сина!

1. Три відданих мужа (1-18)

Цар Навуходоносор зробив був золотого боввана та й зібрав усіх округових володарів, щоб вони вклонилися перед ним. Тих же, хто не поклониться, цар наказав вкинути до середини палахкотючої огненної печі. Друзі Даниїла - Шадрах, Мешах та Авед-Неґо – відмовилися вклонитися боввану. Заздрісні халдеї донесли на них царю. Навуходоносор переповнився люттю, але милостиво надав їм ще один шанс. Друзі відповіли, що вони вірять, що Бог може врятувати їх, але навіть, якщо й не так, і Він не врятує їх, то вони все одно оберуть смерть перед ідолопоклонством.

2. Вірний Бог (19-33)

Піч була настільки напалена, що солдати, котрі кидали до неї товаришів, самі були забиті її полум’ям. Цар здивувався, коли заглянув до середини печі. Він побачив чотирьох мужів, що ходили посеред вогню, причому їм не було задіяно жодної шкоди. Вигляд четвертого був подібний до Божого сина! Шадрах, Мешах та Авед-Неґо були у безпеці з Ним, навіть у палахкотючий печі. Навуходоносор скорився перед Богом, що врятував Своїх слуг.

Молитва:Господи, я вдячний Тобі за те, що Ти перебуваєш зі мною поруч навіть в найтяжчі часи. Навчи мене поклонятися тільки Тобі

Одне слово:Бог порятує

login:
password: