Господь подививсь на Петра

Луки 22:54-62

(61): І Господь обернувся й подививсь на Петра. А Петро згадав слово Господнє, як сказав Він йому: Перше, ніж заспіває півень, відречешся ти тричі від Мене.

1. Петро слідував здалеку (54-60)

Петро слідував за Ісусом на відстані. Ця відстань була не тільки просторовою але й духовною. Вона з'явилася ще відтоді, коли Петро не слідував за Ісусом в молитві і не прийняв рішення підкоритися волі Бога. В кімнаті Петро відчував, що готовий померти з Ісусом. Але він не міг визнати себе учнем Ісуса перед служницею на внутрішньому дворі ворога. Після першого зречення настало друге і третє.

2. Погляд Господа (61, 62)

Петро не зміг подолати відстані, що відділяла його від Ісуса. Але Ісус під час Своїх суворих випробувань зробив це - Він поглянув на Петра. Погляд Ісуса нагадав Петру правдиві слова, що Він йому говорив. Петро зрозумів, яким він є насправді, і те, що Ісус знав його краще, ніж він сам себе. Петро гірко заплакав. Це були сльози покаяння. Це був початок нових відносин з Ісусом.

Молитва:Господи, дякую Тобі за те, що приймаєш мене з надією і любов'ю не дивлячись на мої гріхи і немочі. Допоможи мені слідувати за Тобою з розкаяним серцем на основі Твого слова.

Одне слово:Дивися на Ісуса, який дивиться на тебе

login:
password: