Людина молитви в тяжкий час

Даниїл 2:1-23

(23): Тобі, Боже батьків моїх, я дякую та славлю Тебе, що Ти дав мені мудрість та силу, а тепер відкрив мені, що я від Тебе просив, бо Ти відкрив нам справу цареву

1. «Якщо ви не розповісте мені сна, то…» (1-13)

Навуходоносорові наснився сон. Він зрозумів, що цей сон має особливе значення. Тому він покликав мудреців зі всього царства, щоб вони пояснили його. Цар висунув вимогу, яку на перший погляд неможливо було виконати. Він захотів, щоб йому не тільки дали розв’язку сну, але також розповіли і його зміст. Ця вимога перевищувала людські можливості мудреців, тому вони прийшли до царя та жалілися, кажучи, що лише боги можуть виконати таке веління. Навуходоносор, почувши це, розгнівався та наказав вигубити всіх мудреців у царстві.

2. Молитва Даниїла та його друзів (14-23)

Коли Арйох прийшов задля того, щоб стратити Даниїла, юнак, «розважно та розумно» запитав у нього, чому цар видав такий наказ. Почувши причину, Даниїл сказав, що може пояснити цареві сон, якщо в нього буде трохи часу. Потім він пішов та виклав суть справи своїм друзям. Коли вони молилися цілу ніч, Бог відкрив Даниїлу таємницю царевого сну. Перебуваючи на межі людських можливостей, він не жалівся на царя, але молився Богові.

Молитва: Господи, навчи мене молитися замість того, щоб скаржитися чи впадати у відчай в тяжку годину

Одне слово: Замість того, щоб скаржитися – молися

login:
password: