Напис на стіні

Даниїл 5:1-12

(5): Аж ось тієї хвилини вийшли пальці людської руки, і писали навпроти свічника на вапні стіни царського палацу, і цар бачив зарис руки, що писала.

1. Прийняття Валтасара (1-4)

Цар Валтасар справив велике прийняття для своїх вельмож. Вино лилося рікою. Коли цар сп’янів від власної пихи та вина, він наказав принести золотий та срібний посуд, який був взятий із храму, що в Єрусалимі. Потім він наказав наповнити його вином та пив з нього сам та дав пити з нього всім своїм жінкам та наложницям. Він навмисне поносив ім’я Живого Бога. Він опоганив храмовий посуд, наказавши використовувати його задля вихваляння золотих та камінних бовванів.

2. Таємнича рука (5-9)

Раптом, саме у розпалі прийняття, у повітрі з’явилася людська рука та написала таємниче послання на стіні. Царя охопив жах. Його коліна почали трястися та битися одне об одне, а ноги перестали його слухатися. Він знав, що скоїв гріх проти Бога і відчув, що напис – це попередження про Божий суд. Однак, ніхто не міг дати розв’язку писання.

3. «Нехай буде покликаний тепер Даниїл» (10-12)

Коли мати Валтасара почула гармидер, то ввійшла до дому прийняття. Вона порадила покликати Даниїла, мужа Божого, щоб він прийшов та пояснив значення писання.

Молитва:Господи, нехай ті люди, які легковажно ставляться до Твоїх заповідей та живуть без остраху Божого, почнуть боятися та каятися

Одне слово:Майте страх Божий

login:
password: