Я буду відкриватися вам там

Вихід 29:1-46

(44-46): І освячу скинію заповіту, і жертівника, і Аарона та синів його освячу, щоб вони були священиками Мені. І буду Я спочивати серед Ізраїлевих синів, і буду їм Богом. І пізнають вони, що Я Господь, їхній Бог, що вивів їх із єгипетського краю, щоб перебувати Мені серед них. Я Господь, їхній Бог!

1. Висвячення на священика (1-37)

Священство – це не політична посада. Воно було встановлено для Аарона та його нащадків. Вони були священиками лише Божою благодаттю, бо самі по собі були грішниками, які потребують прощення та очищення, як і будь-хто інший. Їхні прекрасні одежі не робили їх святими; лише кров, яка символізує життя, може викупити гріх (Лев. 17:11).

2. Щоденна жертва за гріх (38-46)

Кожен день священик повинен приносити два ягняти за гріх народу. Криваве жертвопринесення вчить нас, що Бог святий, а гріх страшний. Ці жертвопринесення вказують на Ісуса, Агнця Бога, Чия кров пролилася за грішників, задовольнила систему жертвопринесень Старого Заповіту і зробила її непотрібною. Святий Бог приходить, щоб перебувати зі Своїм народом, коли їхні гріхи вкриті кров’ю викуплення.

Молитва:Господи, дякую Тобі за Ісуса, Агнця Божого, Який забирає гріхи світу. Дякую Тобі, що Ти забираєш мої гріхи і приходиш, щоб перебувати зі мною.

Одне слово:Бог перебуває з пробаченими грішниками

login:
password: