Христос - Господь

Луки 20:41-47

(42-44): Таж Давид сам говорить у книзі Псалмів: Промовив Господь Господеві моєму: сядь праворуч Мене, поки не покладу Я Твоїх ворогів підніжком ногам Твоїм! Отже, Давид Його Господом зве, як же Він йому син?

1. Господь Давида (41-44)

Наприкінці Ісус Сам запитав: „Як то кажуть, що Христос син Давидів?”. Ісус процитував Псалом 109:1, який говорить, що Христос - це Господь Давида. Христос гідний його поклоніння. Христос - це Син Бога, втілений Бог. Бог дарує Йому перемогу над усіма ворогами через Його воскресіння. Вороги Ісуса не знали, з ким воюють. Оточений ворогами, Ісус пам’ятав Божу обіцянку про перемогу. Якщо ми віримо в Ісуса, ми також переможемо.

2. Живи перед Богом і для Його слави (45-47)

Ісус наказав Своїм учням стерегтися книжників. Вони видають себе за духовних людей, але їхній справжній мотив – пошук особистої слави. Крім того, вони полюють на слабких та беззахисних людей заради власної користі. Ми повинні жити перед Богом, а не перед людьми, і заради слави Божої.

Молитва: Господи, дякую Тобі за те, що Ти воскресив Ісуса з мертвих і зробив Його моїм Господом. Допоможи мені покладати свою надію в Ньому. Допоможи мені жити перед Тобою і для Твоєї слави.

Одне слово: Христос - Господь

login:
password: