Притча про злочинних винарів

Луки 20:9-19

(17): А Він глянув на них та й сказав: Що ж оце, що написане: Камінь, що його будівничі відкинули, той наріжним став каменем!

1. Хазяїн та винарі (9-12)

Хазяїн - це Бог, винарі - ізраїльський народ, а раби - це пророки. Історія Ізраїлю показує довготерпіння і любов Бога та зажерливість і непокірність народу. Бог очікував, що ізраїльський народ стане царством священиків та святим народом (Вих.19:4-6). Ізраїльтяни ж хотіли отримати благословення Бога, але не хотіли дякувати і поділитися ним з іншими. Дуже легко стати такими як вони.

2. Камінь, що відкинули, став наріжним каменем! (13-19)

Наприкінці хазяїн виноградника послав свого сина. Винарі, засліплені гордістю і зажерливістю вбили його і намагалися привласнити виноградник. Точно так Божий народ вчинить з Ісусом і втратить привілей бути Божим народом. Бог оберне Ісуса, камінь, що відкинули будівничі, на наріжний камінь через Його воскресіння. Ісус - основа нового Божого народу. Бог хоче, щоб ми прийняли Ісуса і були священством царським і святим народом для світу (1 Петра 2:9).

Молитва:Господи, пробач, що відкидаю Ісуса в своїй гордості та зажерливості. Допоможи мені перебувати в Ісусі, бути людиною з Твого народу і жити згідно Твого плану.

Одне слово:Прийми Ісуса, наріжний камінь

login:
password: