Піднесений служитель

1 Хроніки 14:1-17

(2): І пізнав Давид, що Господь міцно поставив його царем над Ізраїлем, бо царство його було піднесене високо ради народу його, Ізраїля

1. Піднесене заради народу його Ізраїлю (1-7)

Давид знав, що Бог міцно поставив його царем заради Свого народу. Бог послав Хірама, царя мирського, щоб доставити кедрового дерева, каменярів та теслярів для того, щоб побудувати новому царю будинок. Також Бог благословив Давида багатьма дітьми.

2. Смиренність Давида перед Богом (8-17)

Давид був добрим вояком, але він ніколи не надіявся на свої сили. Він був людиною молитви. Коли Давида поставили царем, філістимлянці злякались. Вони піднялися з великою військовою силою для того щоб знайти Давида та підкорити Ізраїль. В молитві Давид запитав Господа, що йому слід робити, потім, підкоряючись повелінню Бога, атакував їх. Він отримав велику перемогу. Коли філістимлянці прийшли з війною наступного разу, Давид знову молився до Бога. В цей раз Бог дав йому інші вказівки. Давид підкорився та знову переміг філістимлян, остаточно вигнавши їх з Ізраїлю. Він надіявся на Господа, а ні на свій досвід. Господь зробив Давида страшним для всіх народів.

Молитва:Господь, допоможи мені любити свою місію та Твої завдання, не дивлячись на те чи вони важкі чи не дуже. Даруй мені благодать шукати Твоєї допомоги в молитві поступово, крок за кроком.

Одне слово:Смиренним Бог дає благодать

login:
password: